search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Trainee

Het werk van een trainee bij Allen & Overy is uitdagend en elke dag is anders. Je gaat direct aan de slag voor nationale en internationale cliënten en draait volwaardig mee in een multidisciplinair en hecht team. Je strijdt mee in de rechtbank en houdt je bezig met spraakmakende zaken. Je volgt een uitgebreid intern en extern trainingsprogramma en kunt deelnemen aan uiteenlopende sociale en sportieve activiteiten.

Allen & Overy is gedurende het hele jaar op zoek naar enthousiaste starters voor alle praktijkgroepen. Wij hebben altijd plek voor talent. Als je solliciteert als trainee (advocaat-stagiaire, kandidaat-notaris, fiscalist) kijken we naar de combinatie van je cv, cijferlijst (middelbare school, Bachelor en Master), scriptie, eventuele stagebeoordelingen en motivatie. Cijfers zijn belangrijk, maar niet doorslaggevend. Wat voor ons zwaarder telt, is het niveau dat je haalt in de eindfase van je studie. Dat wil zeggen: de prestaties die je leverde vanaf het moment dat je bewust voor een specifieke richting koos.

Vaardigheden

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar je nevenactiviteiten. Een advocaat bij Allen & Overy is namelijk meer dan alleen een goed jurist. Je beschikt ook over uitstekende sociale vaardigheden. Deze kun je uiteraard op verschillende manieren hebben opgedaan. Een LL.M-ervaring in het buitenland zegt bijvoorbeeld iets over je juridische nieuwsgierigheid en over de mate waarin je actief en zelfstandig werkt. Een bestuursfunctie of het doen van vrijwilligerswerk laten zien dat je breed georiënteerd bent. Kortom, er is bij ons ruimte voor talent met uiteenlopende achtergronden en ervaringen.

Goede voorbereiding

Als je komt solliciteren, verwachten wij niet dat je alles al weet. Daarom besteden we veel tijd aan opleidingen en trainingen. Naast juridische en algemene basiskennis letten we ook op authenticiteit, analytische kracht en je vermogen om creatief en logisch na te denken. Wat telt, is je motivatie om juist bij ons aan de slag te willen gaan.

Procedure

Een volledige selectieprocedure bij Allen & Overy bestaat uit vier ronden en duurt gemiddeld twee tot drie weken. Na een schriftelijke voorselectie ontvang je een uitnodiging voor een gesprek met Recruitment. De volgende ronde is een assessment van 2,5 uur bij GITP in Amsterdam. Na afloop hiervan voer je twee gesprekken met in totaal vier partners van verschillende praktijkgroepen. Hierbij toetsen we je juridische kennis en gaan we dieper in op je motivatie voor de advocatuur en voor ons kantoor in het bijzonder. Na de gesprekken en het assessment doen we je eventueel een aanbod.

Grijp je kans

Ben je (bijna) afgestudeerd in Nederlands recht, notarieel recht of fiscaal recht en ambieer je een toekomst in het topsegment van de advocatuur? Ben je een teamspeler met veel energie en een pragmatische instelling? Solliciteer dan bij Allen & Overy. Wij zijn het hele jaar door op zoek naar enthousiaste en ambitieuze advocaat-stagiairs, kandidaat-notarissen en fiscalisten die hun carrière willen starten in een van onze praktijkgroepen.

Ervaringen

Interview met Janien Schunken

– Interview met Iradj Nazaryar

– Interview met Magalie Zindel

– Senior Recruiter Francesca Heukensfeldt Jansen 

 

Vacatures

– Bekijk hier de vacatures