search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

De sabbatical van Cecile Witlox in Zuid-Amerika

Cecile Witlox, kandidaat-notaris, werkt ruim zes jaar bij Allen & Overy, en was de eerste die onder de nieuwe sabbaticalregeling van kantoor drie maanden verlof nam: “Ik was heel benieuwd naar hoe ik het zou vinden om niets anders in mijn agenda te hebben dan mooie dingen zien.”

Hoe heb je jouw sabbatical intern besproken en geregeld? 

Er waren al eerder mensen langere tijd met verlof geweest en daarom wist ik dat de mogelijkheid er was. De partner voor wie ik werk besprak mijn wens met het MT en met HR. Er was inmiddels ook beleid in de maak  hiervoor en daardoor was ik de eerste die onder de nieuwe sabbaticalregeling toestemming kreeg. 
 

“Ik vond Paaseiland superbijzonder, de moai’s uit de 11e eeuw zijn gigantisch en er zijn weinig toeristen”

Wat heb je allemaal gezien en gedaan? 

Ik ben begonnen in Brazilië waar ik vier weken met mijn ouders heb rondgereisd. Ik had dit samen met mijn vader helemaal uitgedacht en met een reisbureau gepland. Dit deel van de reis was dus heel relaxed, in die zin dat alles was georganiseerd. We bezochten de Amazone, Salvador, Brasilia, de Pantanal, Iguazu, Minas Gerais en Rio de Janeiro. Het was heel bijzonder en gezellig om vier weken met mijn ouders te reizen, zowel voor mij als voor hen. We hebben echt genoten van elkaars gezelschap!  

Vanuit Rio vloog ik naar Buenos Aires voor een reis door Patagonië met mijn vriend. Omdat de afstanden gigantisch zijn en we maar twee weken hadden, hadden we de vluchten en de hotels/hostels al geboekt. Patagonië was echt waanzinnig mooi, zulke ruige landschappen en prachtige natuur! 

Daarna heb ik vijf weken alleen gebackpackt. Over de grens van Argentinië naar Chili bij San Carlos de Bariloche en via het Chileense  wijngebied naar Santiago, daarna naar Paaseiland en terug de Andes weer over op weg naar het Argentijnse wijngebied. Vanuit Mendoza reisde ik naar het noorden van Argentinië om weer naar Chili, San Pedro de Atacama te gaan, en vervolgens door naar Bolivia, Uyuni. Vanuit La Paz ben ik naar Quito gevlogen waar ik mijn vriend weer ontmoette voor een Galápagos-cruise. De laatste week hebben we op een strand gelegen en een boekje gelezen! 

De coolste dingen waren denk ik toch wel de Pantanal, Patagonië, Paaseiland en de Galápagos, niet per se in die volgorde. In de Pantanal hebben we miereneters, ara’s, armadillo’s, capibara’s, jaribu’s en krokodillen gezien, dat was echt heel cool! Ik vond Paaseiland superbijzonder, de moai’s  uit de 11e eeuw zijn gigantisch en er zijn weinig toeristen; het is één van de meest afgelegen eilanden op aarde. Officieel maakt het deel uit van Chili, maar het is meer dan 5 uur vliegen van het vasteland verwijderd. Ik heb een auto gehuurd en ben alle sites wel twee keer afgegaan omdat ik het zo gaaf vond! Galápagos was ook echt fantastisch, de beesten zijn niet bang voor mensen en je kunt heel dichtbij komen. De natuur was ook prachtig. 

Wat heeft het je gebracht? 

Veel rust en een fantastische ervaring rijker. Ik kan het iedereen aanraden.  Ik had ook wel veel zin om weer aan de slag te gaan! Ik vond drie maanden voldoende. Ik heb een neefje die vorig jaar is geboren die ik graag wilde zien en ik had mijn tweelingzus ook gemist.