search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

World Mental Health Day: mentale gezondheid in de spotlight bij Allen & Overy

10 oktober 2017

Op 10 oktober is het World Mental Health Day, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit jaar staat de dag in het teken van mentale gezondheid op het werk. Ook Allen & Overy besteedt aandacht aan deze dag, als onderdeel van haar overkoepelende strategie gericht op het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid van haar medewerkers.

Martine Brouwer ‘t Hart, Head Human Resources bij Allen & Overy Amsterdam: “Bij Allen & Overy spelen we in de Champions League van de advocatuur. En dat kan zwaar zijn: in een grote zaak is het dag en nacht een race tegen de klok. Dat kun je alleen doen als je een sterke innerlijke drive hebt. Én als je gezond bent, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de juiste omstandigheden te creëren voor onze mensen en hen zoveel mogelijk te ondersteunen.”

In alle A&O kantoren over de hele wereld wordt aandacht besteed aan deze dag. Allen & Overy Amsterdam biedt haar medewerkers op 10 oktober workshops aan waarin zij leren hoe ze hun mentale kracht kunnen verbeteren en beter kunnen ontspannen, maar bijvoorbeeld ook wat geluk is en wat je zelf kunt doen om je geluk te vergroten. Zeven kantoren kunnen ook inbellen op een wereldwijde sessie met Ruby Wax, met als thema ´Mindfulness for the frazzled´.

Dit initiatief staat niet op zich: Allen & Overy heeft een structureel programma om de gezondheid van haar medewerkers te bevorderen, door de juiste ondersteuning te bieden en veel aandacht aan preventie te besteden. Allen & Overy geeft in-company trainingen en stimuleert medewerkers hun ervaringen met elkaar te delen door bijvoorbeeld intervisie-bijeenkomsten te faciliteren. Ook sluit het kantoor aan bij de levensfases waarin medewerkers zich bevinden. Zo kunnen jonge ouders een training volgen over de combinatie van werk en ouderschap, en is er een speciale portal op het intranet waar zij met hun vragen terecht kunnen.

Dit jaar test Allen & Overy een nieuw Employee Assistance programma, waarbij medewerkers en hun naaste familie kosteloos, vertrouwelijk en onafhankelijk advies en hulp kunnen krijgen op het gebied van mentale gezondheid, verlies of relatieproblemen, omgaan met schulden, consumentenrechten, huurproblemen of familieproblemen. Als de pilot succesvol is, wordt het programma naar het hele kantoor uitgerold.