search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Powered by diversity: A&O in gesprek met biculturele rechtenstudenten

21 december 2017

Wat zijn de ervaringen van biculturele studenten met de advocatuur en wat verwachten zij van een loopbaan als advocaat? Dit was het centrale thema van een inspirerende bijeenkomst geïnitieerd door Allen & Overy, voor tweedejaars rechtenstudenten van de Universiteit van Leiden. Studenten kregen middels een interactief en educatief middagprogramma inzicht in de waarde van diversiteit en de uitdagingen van de arbeidsmarkt voor de biculturele professional.  

Het is voor het eerst dat een advocatenkantoor een dergelijke bijeenkomst initieert. Allen & Overy inventariseert op basis van deze bijeenkomst wat biculturele studenten nodig hebben om hun toegevoegde waarde te kunnen laten zien en te benutten. Op basis daarvan wil Allen & Overy meer specifieke programma’s aanbieden aan biculturele studenten. 

“We ontmoeten veel studenten met een biculturele achtergrond met enorm veel potentie, maar zij kiezen helaas nog niet vaak voor de advocatuur,” zegt Martine Brouwer ’t Hart, hoofd HR bij Allen & Overy. “Wij geloven in de kracht van diversiteit en inclusie en willen hen met initiatieven zoals deze laten zien hoe het werken binnen de advocatuur is. Wij zijn ervan overtuigd dat studenten met een biculturele afkomst binnen de advocatuur veel waarde toevoegen.”

Tijdens de bijeenkomst ging Hester Minnema, projectleider Onderwijs van de Universiteit van Leiden, in op wat diversiteit en inclusie betekent voor de universiteit.  Astrid Elburg (Elburg Consultancy) en Parisa Elah-Madadzadeh (Aidyn Consultancy) lieten zien wat de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt voor de biculturele young professional zijn. Manon van der Meer (Recruitment Manager bij Allen & Overy) ging met de studenten in gesprek over het belang van samenwerken. 

Astrid Elburg: “Uit de jaarlijkse cijfers van het CPB over de positie van Nederlanders met een migrantenachtergrond op de arbeidsmarkt blijkt dat het voor biculturele studenten moeilijker is om stageplaatsen te vinden. Als ze eenmaal werken, stromen ze moeilijker door, waardoor ze vaker afhaken. Wij willen ze voorbereiden op deze werkelijkheid waardoor ze bewuster de arbeidsmarkt betreden.” Parisa Elah-Madadzadeh voegt toe: als je wordt aangenomen als talentvolle biculturele professional, wil dat nog niet zeggen dat je het redt in een kantoor waar al een bestaande cultuur aanwezig is. De uitdaging zit er voor de professional in om overeind te blijven en voor het kantoor om die professional te steunen waar nodig en zo te behouden.“