search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Olivier Oost wint EUR 5.000 met A&O Litigationprijs

23 januari 2018

Olivier Oost wint de A&O Litigationprijs en het bedrag van EUR 5.000 met zijn artikel over de statutaire arbitrageclausule. “Het geldbedrag is natuurlijk leuk, maar ik vind het vooral een grote eer”, laat Olivier weten. “Bijzonder dat Allen & Overy studenten op deze manier aanmoedigt een juridisch inhoudelijke publicatie te schrijven en te komen toelichten.” 

De inzendingen zijn door een jury beoordeeld op onder andere juridische kwaliteit, originaliteit en het vermogen om helder en bondig te kunnen formuleren. Marieke van Hooijdonk, partner Litigation bij Allen & Overy en jurylid: “We willen juridisch inhoudelijke kwaliteit aanmoedigen. De prijs biedt studenten een prachtige kans om al voor de scriptiefase een volwaardige publicatie tot stand te brengen en deze voor te leggen aan een jury van deskundigen. Hoewel we uiteenlopende en hele goede inzendingen hebben ontvangen, sprong Olivier er echt uit.”

Universiteiten positief

Allen & Overy kreeg enthousiaste reacties van de universiteiten. Marieke: “Litigation & Arbitration is een vakgebied waar steeds meer studenten belangstelling voor hebben en het wordt als heel positief ervaren dat wij de Litigationprijs op de rails hebben gezet. ”

Over de A&O Litigationprijs

De A&O Litigationprijs is in 2016 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Willem van Baren als (founding) partner van Allen & Overy Nederland. De prijs gaat naar de beste juridische publicatie, essay of (bachelor)scriptie op het gebied van geschillenbeslechting (in het civiele, financiële of ondernemingsrecht) door arbitrage of door de overheidsrechter. De jury bestond uit Willem van Baren (arbiter en voorzitter van het Nederlands Arbitrage Instituut), Marily Beekhoven van den Boezem (raadsheer in het Hof Arnhem-Leeuwarden) en Marieke van Hooijdonk.

Bij de feestelijke prijsuitreiking op het kantoor van Allen & Overy gaf Olivier een presentatie over zijn artikel. Olivier studeerde belastingrecht en ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en werkt nu als docent en promovendus aan die universiteit.

Lees hier het artikel.

Ook meedoen?

Inzendingen voor de A&O Litigationprijs 2018 zijn welkom tot 30 september 2018. Kijk op www.werkenbijallenovery.nl/ao-litigation-prijs voor meer informatie.