search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Nieuwe partner en counsels kantoor Amsterdam per 1 mei 2017

20 april 2017

Allen & Overy benoemt Nederlandse partner in groeiende IP-praktijk en versterkt wereldwijde netwerk 

Allen & Overy heeft Frits Gerritzen per 1 mei 2017 tot partner benoemd in de intellectuele eigendomsrecht-praktijk. Deze praktijk is de laatste jaren snel groeiende, vooral op terreinen van octrooirecht en technologie. Het internationale advocatenkantoor groeit verder. Zo benoemt Allen & Overy per 1 mei 2017 24 partners binnen haar wereldwijde netwerk, het hoogste aantal sinds 2008. De promoties vinden plaats binnen elf kantoren, in tien verschillende landen en binnen zes verschillende praktijkgroepen.

Frits Gerritzen
Frits Gerritzen (39) trad in 2012 in dienst bij Allen & Overy en werd counsel in 2014. Hij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht (IE) en is hoofd van het IE-team van Allen & Overy Amsterdam. Hij is een ervaren procesadvocaat op het gebied van intellectuele eigendomsrechten, bedrijfsgeheimen en complexe, technisch-inhoudelijke geschillen. Hij heeft veel ervaring met (grensoverschrijdende) octrooigeschillen, IE-transacties, licenties, het structureren van IE-portfolio’s en advisering over commerciële contracten waarin intellectuele eigendom een belangrijke rol speelt.

Per 1 mei worden bij A&O Amsterdam tevens Danielle du Bois-Buné en Arnold Keizer tot counsel benoemd. Danielle (34) trad in 2006 in dienst bij Allen & Overy en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, met een focus op private M&A, Private Equity en Equity Capital Markets (ECM) transacties. Arnold  (38) trad in 2005 in dienst bij Allen & Overy en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht met een focus op medezeggenschapskwesties, individuele en collectieve arbeidsgeschillen en outsourcing.

Bestuursvoorzitter Ferdinand Grapperhaus van Allen & Overy Nederland over de Nederlandse benoemingen: “De benoeming van Frits is voor ons zeer belangrijk, gezien zijn expertise en bekendheid in een belangrijke groeimarkt. Danielle en Arnold zijn twee grote talenten in hun vakgebied. 

We hebben een zeer druk jaar achter de rug en investeren stevig in ons gehele netwerk. Het is fantastisch om te zien dat we een aantal van onze meest senior advocaten kunnen laten doorgroeien. Ik feliciteer hen van harte bij het bereiken van deze mijlpaal in hun carrière.”

De meeste partnerbenoemingen vinden dit jaar plaats buiten Londen (58%); bijna een derde van de nieuwe partnerbenoemingen in Azië-Pacific (zeven), waarvan drie in Sydney. Zeven partnerbenoemingen vinden plaats in diverse Europese kantoren buiten de UK. Klik hier voor een overzicht van alle benoemingen.