search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Finaliste HRtop100 Martine Brouwer ’t Hart: we hebben een enorme innovatieslag gemaakt

14 november 2017

Martine Brouwer  ’t Hart, ons hoofd HR, is finaliste voor de vakjury prijs van de HRtop100. En daar zijn we trots op! Onze bestuursvoorzitter Brechje van der Velden kan zich helemaal vinden in deze mooie prestatie: “Martine koppelt belangrijke ontwikkelingen binnen en buiten de advocatuur aan onze strategie en maakt deze concreet, waardoor we stappen kunnen zetten.” 

Waar moet je aan voldoen om finalist te worden voor de felbegeerde vakjuryprijs van de HRtop100? Het belangrijkste criterium is dat je jouw visie op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen weet te vertalen naar jouw organisatie en dat je daarin verandering teweeg brengt en resultaten behaalt. Martine: “Dit is exact waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest en het is voor mij dan ook een grote eer dat ik nu finalist ben geworden van de HRtop100. Ons kantoor en de afdeling Human Resources heeft een enorme innovatieslag gemaakt de afgelopen jaren. Dat hebben we gedaan door het intensiveren van de communicatie met toptalent, door vol in te zetten op diversiteit en door technologie en innovatie hoog op de agenda te zetten. Ik wil echter wel benadrukken dat het niet om mij gaat. Het gaat om A&O, en hoe we met ons hechte, energieke en gemotiveerde team bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie.”

“Die bescheidenheid siert haar”, aldus Brechje van der Velden, bestuursvoorzitter A&O Amsterdam. ”Martine  luistert goed, communiceert met impact en weet in onze (drukke) organisatie nieuwe processen en initiatieven te implementeren en op gang te houden. Dat is heel knap.” 

Communicatie met toptalent
Martine ging aan de slag met het intensiveren van de communicatie met toptalent. Imago-onderzoek liet zien dat we een sterke positie in de top 10 van de advocatuur hebben, maar ook dat de doelgroep vindt dat we nog meer van onszelf mogen laten zien. Martine: “Om verbindend te communiceren met toptalent, lanceerden we de recruitmentcampagne ‘Embrace the unexpected’. Hiermee dragen we uit dat we niet bang zijn voor het onverwachte. We omarmen het juist. We zoeken talent dat nieuwsgierig is, geniet van nieuwe uitdagingen en nieuwe ervaringen actief opzoekt om ervan te leren. Persoonlijk contact staat daarbij voorop: mensen ervaren het beste hoe leuk, goed en trots onze medewerkers zijn door ons te ontmoeten. Daarom bezoeken we universiteiten, organiseren we studentseminars bij ons op kantoor en laten we een selecte groep talenten zelf ervaren hoe het is om een topadvocaat te zijn tijdens onze jaarlijkse Business Course. Ook delen we de trots van onze medewerkers door hen te faciliteren in het uitdragen van hun eigen enthousiaste verhaal over werken bij ons kantoor via social media.” 

Diversiteit 
Diversiteit is momenteel een belangrijk maatschappelijk thema en niet zonder reden. Martine: “Met verschillende achtergronden en invalshoeken kun je als organisatie het verschil maken. We werken actief aan een cultuur waarin iedereen zich thuis voelt en het beste uit zichzelf kan halen, ongeacht achtergrond, gender, seksuele oriëntatie of lichamelijke beperking. Door te erkennen en te waarderen dat iedere medewerker zijn eigen kennis en kracht heeft en dit te benutten, zul je de cliënt van de toekomst beter begrijpen en ook beter en creatiever kunnen adviseren. Niet alleen de medewerker van de toekomst, maar ook de cliënt van de toekomst is namelijk divers. Om dit concreet maken en te verankeren in onze organisatie, hebben we onze medewerkers een ‘Unconscious bias training’ laten volgen en zijn onze recruitmentactiviteiten expliciet gericht op divers talent.“ 

Technologie en innovatie
Allen & Overy loopt binnen de advocatuur voorop in de toepassing van de nieuwste technologieën en is niet zonder reden al vijf maal door de Financial Times uitgeroepen tot Most innovative law firm in Europa. Martine: “Ook op het gebied van HR en recruitment lopen we voorop. Zo maken we sinds een half jaar gebruik van een online assessment, de Olympics Game. Deze game biedt een zeer realistische weergave van situaties waarin onze advocaat-stagiairs zich bijna dagelijks bevinden. Daarnaast zetten we videosollicitaties in als aanvulling op de sollicitatieprocedure en geven we middels een virtual tour een kijkje bij ons op kantoor. Het afgelopen jaar zijn we met een groep van twintig studenten naar Silicon Valley geweest, de plek waar visionair en technisch talent zich verzamelt en waar ook vraag is naar juridisch topadvies. Met deze business course dragen we bij aan de ontwikkeling en skills van de lawyer of the future.”

De uitreiking is 7 december aanstaande!