search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

A&O werft beste kandidaten met Olympics Game

17 oktober 2017

A&O introduceert een bijzonder online assessment voor haar sollicitanten: de Olympics Game. Tijdens de game moeten sollicitanten de meest geschikte stad selecteren voor de komende Olympische Spelen. De game blijkt een zeer realistische weergave van de dynamische wereld van de advocatuur, waarin het verwerken van grote hoeveelheden informatie in korte tijd, het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, en het kunnen schakelen tussen verschillende taken cruciale vaardigheden zijn. 

De Olympics Game is een online game van een uur waarin sollicitanten de beste locatie moeten uitkiezen voor de Olympische Spelen aan de hand van een overload aan informatie. Het spel toont aan hoe sollicitanten onder tijdsdruk scoren op interactiestijl, informatieverwerking, oordeelsvorming en besluitvorming.

“Bij A&O innoveren we continu. Ook op het gebied van recruitment kijken we steeds naar nieuwe mogelijkheden om de beste kandidaten te werven. In maart zijn we een pilot gestart met de Olympics Game in de sollicitatieprocedure en daar zijn we heel blij mee,” zegt Manon van der Meer, recruitment manager bij A&O. “De kracht van het spel is dat de situatie waarin de kandidaat zich tijdens het spel bevindt sterk lijkt op situaties waarin onze advocaat-stagiaires zich bijna dagelijks bevinden. Het geeft dus inzicht in hoe sollicitanten in de werkelijkheid zouden presteren.” 

“Dit spel is heel anders dan reguliere assessments”, vertelt Rose Fernando, die zelf afgelopen juli de Olympics Game heeft gedaan en inmiddels bij A&O werkt als advocaat-stagiaire. “Het is uitdagend, maar ook leuk. Zo ben je bijvoorbeeld net bezig met het doornemen van een bidbook, als je de vraag krijgt of je een telefoon wilt aannemen van een belangrijke stakeholder. Ondertussen krijg je ook de opdracht van een partner om dossiers te sorteren. Op dat moment moet je prioriteiten stellen, informatie verwerken en een beslissing nemen. Het spel geeft een realistische weergave van de praktijk.” 

De Olympics Game wordt, na de pilotperiode van zes maanden, per 1 november vast onderdeel van de sollicitatieprocedure bij Allen & Overy. Naast de Olympics Game worden kandidaten geselecteerd op basis van hun brief, een gesprek met de afdeling recruitment, een persoonlijkheidstest, een  regulier assessment en twee gesprekken met partners van A&O.