search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

A&O breidt kunstcollectie verder uit

19 februari 2016

Met het bijzondere kunstwerk ‘It takes a village’ van de Afrikaanse kunstenares Marie Evans, breiden we onze kunstcollectie verder uit. De titel van het werk verwijst naar een bekend Afrikaans gezegde ‘It takes a village to raise a child’ waarmee de verantwoordelijkheid van de groep voor het individu wordt benadrukt.

Evans gebruikte verschillende soorten koperkleurig pakpapier waaruit ze mensfiguren knipte die ze op de muur in ons pand bevestigde met behangerslijm. Evans zelf spreekt van een ‘wallscape’, waarin je samen met de levensgrote figuren kunt verkeren en je met hen kunt vereenzelvigen. Voor Evans was het bijzonder dat ze bij het creëren van dit kunstwerk letterlijk op de vingers werd gekeken door de nieuwsgierige A&O’ers die langs kwamen om de vordering van het werk te volgen. 

De Britse Evans komt oorspronkelijk uit Nigeria. Het slavernijverleden speelt een belangrijke rol in haar werk. Nu het zelfbewustzijn van Afrikaanse kunstenaars is toegenomen en de populariteit van hun werk duidelijk zichtbaar wordt, komt ook haar werk in het vizier van verzamelaars en musea. 

A&O is trots op haar kunstcollectie. Met schilderijen, tekeningen, sculpturen, foto’s, video’s en installaties vormt de collectie een unieke verzameling.  A&O hanteert geen vaste criteria bij aankopen, behalve dat de kunst modern en van een nog levende kunstenaar afkomstig moet zijn. Belangrijk is dat het kunst is die prikkelt, waarover je kunt praten: met elkaar en met cliënten die ons kantoor bezoeken.