search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Allen & Overy en War Child: op naar een mooi eindbedrag!

04 juli 2018

Eind 2016 kozen we War Child als nieuwe goededoelenpartner. Het eerste actiepunt: de bouw van een kindvriendelijke plek in een van de grootste vluchtelingenkampen van Jordanië. Dit doel bereikten we al in dankzij de vele acties en brede steun vanuit ons hele netwerk. Met de eerste EUR 560.000 kon War Child een centrum bouwen waar het meer dan 2.000 Syrische kinderen onderwijs en creatieve therapie geeft, en helpt met traumaverwerking.

Onze steun aan War Child ging natuurlijk gewoon door, bijvoorbeeld met de First Hour, First Day-donatie: werknemers konden hun salaris voor het eerste uur of de eerste dag van 2018 aan het goede doel schenken. We steunen hiermee verschillende projecten in Jordanië, Oeganda, Congo, Burundi, en Centraal Afrika

KATI in Oeganda 

Een voorbeeld van zo’n project is KATI in Noord Oeganda. Sigrid Jansen (partner Amsterdam) ging hier onlangs op bezoek met een team A&O’ers van over de hele wereld. KATI is opgericht in 2013, nadat Oeganda jarenlang is geteisterd door oorlog en geweld van onder andere de Lord Resistance Army (LRA) van Joseph Kony. Tijdens de oorlog hebben veel mensen hun huizen en families verloren en de kinderen van toen zijn nu jongeren zonder opleiding of vooruitzicht. 

Het KATI project is gericht op deze jongeren. Het stimuleert ze om te ondernemen en een toekomst te bouwen, zodat hun kinderen straks wel naar school kunnen. “Inmiddels heeft KATI al meer dan 400 leningen verstrekt,” aldus Sigrid. “We hebben de jongeren bezocht en gesproken en met eigen ogen gezien hoe belangrijk het is dat er weer vertrouwen ontstaat in de toekomst. De dankbaarheid is groot.”
 

Van A&O waren mee: Anna (Londen), Daisy (Londen), Sigrid (Amsterdam), Brendan (Singapore), Katie (Londen) en Puja (New York)

Recordbedrag voor War Child

In maart van dit jaar zijn we wereldwijd de grens van EUR 1,5 miljoen gepasseerd. Een record: we hebben nog nooit zoveel geld opgehaald voor een goed doel. Ook in Amsterdam hebben we niet stilgezeten. Zo haalden we op een creatieve manier geld op met de verkoop van ‘Ugly Christmas Sweaters’ en gaat er een groep voor het goede doel naar het Oktoberfest in München. Ook onze partners zijn betrokken: de gulle donatie van EUR 2.500 van DACT (Dutch Association of Corporate Treasurers) helpt mee om de samenwerking met War Child dit jaar met een mooi bedrag af te sluiten. 

Het partnerschap met War Child loopt nog tot september. Tot die tijd blijven we doorsparen met de gezamenlijke airmiles pas. Traditiegetrouw sluiten we onze steun af met een grote veiling: wegens groot succes zullen hier weer 10 reisfoto’s geveild worden die door A&O’ers ingezonden kunnen worden. We zijn met zijn allen op weg naar een mooi eindbedrag!

Klik hier voor het filmpje van het bezoek aan KATI-project in Noord Oeganda.