search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Allen & Overy en War Child: de belangstelling om een bijdrage te leveren is groot

28 november 2017

De wereldwijde betrokkenheid van Allen & Overy bij onze goededoelenpartner War Child is groot. Hierdoor behaalden we in juni dit jaar al het doel: voor 1 november 2018 een half miljoen GBP bij elkaar brengen om het project ‘Rescue Childhood’ volledig mee te financieren, waarna - gedreven als we zijn - direct besloten werd dit bedrag op te hogen naar GBP 1 miljoen. 

Danielle du Bois-Buné, counsel Corporate en mede-voorzitter van de A&O ambassadeursgroep in Amsterdam: ”Je kunt je niet voorstellen wat kinderen meemaken die in aanraking komen met de verschrikkingen van oorlog. Met het Rescue Childhood project helpen we 2.000 kinderen in een Jordaans vluchtelingenkamp bij het verwerken van een post-traumatische stress stoornis door middel van counseling, onderwijs en creatieve therapie. Dat is natuurlijk fantastisch. Veel van deze kinderen hebben hun familie en huis verloren en zijn erg kwetsbaar.”
“In ons kantoor in Amsterdam is de belangstelling om een bijdrage te leveren groot en hierdoor kunnen we veel doen om geld in te zamelen voor deze groep kinderen. Zo hadden we een voetbaltoernooi, de Amsterdam Marathon, de Dam tot Damloop en een fotoveiling. Het voetbaltoernooi alleen al was goed 12.500 euro dankzij fundraising van de twintig A&O-teams uit diverse landen en de donaties van de vele bezoekers. In totaal haalden we dit jaar ruim 30.000 euro op en daar zijn we erg trots op!” 
Dominique Coumans, associate Corporate, deed in september voor War Child mee aan de Jordan Trek, een tocht van 70 kilometer dwars door de woestijn van Jordanië en haalde daar ruim 3.000 euro mee op. Dominique: “Ik meldde me aan omdat mij dit de kans bood om meer te doen dan alleen te doneren. Alles was perfect geregeld, A&O faciliteert je hier compleet in. We hadden twee gidsen die het gebied op hun duimpje kenden, er was voldoende proviand en water.”

“De trek was ontzettend zwaar, maar als je op die momenten bedenkt dat er mensen zijn die dezelfde reis maken onder veel slechtere omstandigheden, zonder eten en water en op de vlucht, dan zet je nog wel even een tandje bij. Het was alleen al daarom een hele bijzondere ervaring. Daarnaast heb ik twintig collega’s uit het internationale netwerk van A&O leren kennen en kreeg ik brede steun voor de fundraising. Ook dat maakte het voor mij meer dan de moeite waard.”
Danielle: “Het komende jaar zitten we ook niet stil. Er staan alweer diverse activiteiten op de agenda, en we gaan het partnership met War Child eind volgend jaar afsluiten met een veiling, waar we ook nog een klapper mee hopen te maken.“