search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Het waren meer informele gesprekken over diverse onderwerpen dan interviews

Iradj Nazaryar is 6 februari gestart als advocaat-stagiair bij de praktijkgroep Competition. Hij komt binnen via Cyriel Ruers, associate Competition, die bijna vier jaar werkzaam is bij Allen & Overy. Hoewel ze geen vrienden zijn, bleek hun netwerk nuttig. Ze deden dezelfde master en waren verbonden aan dezelfde studentenvereniging, waardoor ze elkaar snel wisten te vinden toen Iradj overwoog bij Allen & Overy te solliciteren.

Hoe kwam je bij A&O terecht?

Tijdens een juridisch event kwamen Cyriel Ruers en Heleen Vlek vertellen over A&O. Dit verhaal sprak mij aan. In de eindfase van mijn studie ben ik op kantoor langs geweest voor een kennismakingslunch met Cyriel en Elise Troll. Op een laagdrempelige manier heb ik met beiden gesproken over de cultuur binnen A&O en de praktijkgroep Competition en over hun eigen ervaringen. Het gesprek vond ik zeer prettig en dus heb ik besloten om te solliciteren. 

Hoe verliep de procedure?

De procedure bestaat uit vier rondes, maar men beoogt deze snel te doorlopen. Dat vond ik fijn, omdat ik snel wist waar ik aan toe was. Ook vond ik de benadering prettig, het waren meer informele gesprekken over diverse onderwerpen dan interviews. Natuurlijk ligt de nadruk op jou als sollicitant, maar er is ook genoeg ruimte om te informeren naar zaken waar jij nieuwsgierig naar bent. Al snel na het laatste gesprek kreeg ik bericht dat ik aan de slag kon bij A&O. Dat was natuurlijk top. 

Wat is jouw ambitie? 

Tijdens de eerste drie jaar zou ik graag de advocatuur zo goed mogelijk willen leren kennen en de beroepsopleiding goed willen doorlopen. Ook wil ik me oriënteren op een procespraktijk en transactiepraktijk, waartoe A&O de mogelijkheid geeft. Het lijkt me leuk om daarna als advocaat-medewerker te bouwen aan mijn eigen praktijk. Het ondernemende en zelfstandige aspect dat hierbij komt kijken en het vooruitzicht duurzame relaties op te kunnen bouwen met cliënten spreekt mij aan.

Wat is er onverwacht aan jou?

Of het onverwacht is weet ik niet, maar ik speel graag gitaar en ik heb een passie voor muziek. Op de middelbare school zat ik al in een bandje. Dit is helaas tot een einde gekomen met de komst van onze studententijd, maar de afgelopen jaren heb ik links en rechts wel eens opgetreden met gelegenheidsbandjes. Erg leuk om op die manier mijn passie tot leven te brengen. 
 

“A&O heeft diepgaande sectorkennis en adviseert over een breed spectrum aan zaken. Daar word ik graag bij betrokken.”

Wat verwacht je van het werken bij ons? 

Een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is. De mogelijkheid om te werken aan uitdagende en spraakmakende zaken met inspirerende en ambitieuze collega's. Specifiek verheug ik me erop me te kunnen verdiepen in gereguleerde sectoren bij de praktijkgroep Competition. Ze zijn vaak van vitaal belang voor de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan energie, post en telecom. Deze maatschappelijke relevantie en de diversiteit van deze sectoren interesseren mij. A&O heeft diepgaande sectorkennis en adviseert over een breed spectrum aan zaken. Daar word ik graag bij betrokken.

Wat onderscheidt A&O van andere kantoren?

A&O heeft Engelse en Nederlandse roots. Dit heeft door de jaren heen een dynamische mix van zowel internationale als nationale zaken opgeleverd. Deze mix kom je denk ik niet veel tegen bij andere kantoren. Voorts wordt A&O bij de behandeling van die zaken gesteund door een uitgebreid internationaal netwerk. Dit maakt A&O onafhankelijk en dat staat garant voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Ditzelfde netwerk biedt advocaten werkzaam bij A&O ook kansen in de vorm van secondments. Dit geeft een unieke dimensie aan je persoonlijke ontwikkeling.