search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Even voorstellen: Francesca

Dit is onze nieuwe Senior Recruiter Francesca Heukensfeldt Jansen. Zij is per 1 april bij A&O begonnen en is verantwoordelijk voor de werving & selectie van de advocaat-stagiaires. Daarnaast zal zij zich samen met collega-recruiter Esmee ook bezig houden met events en onze business course. Francesca heeft de afgelopen twee jaar als recruiter bij PwC/Strategy& gewerkt en heeft daarvoor ook ervaring opgedaan bij een recruitment bureau. Ze heeft zelf een achtergrond in marketing & communicatie, maar veel vrienden en kennissen met een rechtenachtergrond. Daarmee was meteen haar interesse in de Senior Recruiter vacature gewekt. Ook met haar ervaring in strategy consultancy, ziet zij veel raakvlakken qua type organisatie. “Werken met gedreven studenten en collega’s in een uitdagende omgeving is iets wat mij erg aanspreekt.”

Francesca Heukensfeldt Jansen

Lekkere koffie en zelfgemaakte koekjes 

“Toen ik over de functie hoorde had ik meteen een positief gevoel. Dit werd eigenlijk alleen maar bevestigd in de gesprekken die ik had, die waren erg prettig en ook persoonlijk. Ik voelde niet alleen een klik met de functie, maar ook met de mensen en het kantoor.” Toen zij binnen kwam voelde zij zich meteen welkom: “De grote, lichte hal en de persoonlijke ontvangst bij de receptie hebben een goede indruk op mij gemaakt. Ik had in mijn omgeving al gehoord dat het Apollo House een indrukwekkend gebouw is en dit was ook zeker mijn eigen ervaring toen ik op gesprek kwam. Daarnaast hebben de lekkere koffie en zelfgemaakte koekjes ook bijgedragen aan het goede gevoel”. 

Persoonlijke behandeling

“Ik vind het belangrijk dat kandidaten dezelfde persoonlijke behandeling krijgen” zegt Francesca. Haar ervaring is dat organisaties vaak afstandelijk over komen. “De kandidaat moet zich geen nummertje voelen. Ik vind het belangrijk dat je de tijd neemt voor de sollicitant en het gesprek moet van twee kanten komen. Ik wil alles van iemand weten, maar ik vind het ook belangrijk dat de kandidaat al zijn of haar vragen kan stellen”. Het persoonlijke aspect bij Allen & Overy zit wel goed volgens Francesca: “A&O is een groot kantoor, maar niet zo groot dat je je collega’s niet kent.” 

De tip van Francesca voor toekomstige sollicitanten is ‘blijf jezelf’. “Dan kun je pas echt zien wie wel of niet bij een kantoor past”. Daarnaast vindt ze een goede voorbereiding erg belangrijk. “Weet wie je tegenover je hebt en waar je zit. Ik vind het goed als kandidaten vragen hebben en daar goed over hebben nagedacht. Het is belangrijk dat je je motivatie op orde hebt.’  

Wielrennen, vrienden en koken

“Ik vind het heerlijk om lekker buiten hard te lopen of te wielrennen met vrienden. En dan naderhand het liefste een stuk appeltaart met slagroom eten of met zijn allen lunchen”. Het is vooral de combinatie van lekker sporten en met vrienden zijn waar zij gelukkig van wordt. “Ik vind het vooral leuk om in het weekend voor vrienden te koken of om lekkere taarten/toetjes te maken. Dit weekend heb ik nog een heerlijke cheesecake gemaakt”. Als we haar vragen of ze toevallig nog een stuk over heeft moet ze ons helaas teleurstellen “maar ik zal er snel weer een maken”.