search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Naomi Reijn en Linde den Boon: met Amsterdam Cares kun je makkelijk iets bijdragen aan de maatschappij

Het ondersteunen van de lokale gemeenschap is een belangrijke doelstelling van ons CSR-beleid. Onze samenwerking met Amsterdam Cares sluit naadloos aan op deze doelstelling. Associates Naomi Reijn en Linde den Boon trekken dit partnership met veel enthousiasme binnen ons kantoor: “hoe mooi is het om naast je werk ook een bijdrage aan de stad Amsterdam te leveren?”

Jonge advocaten hebben vaak een volle agenda, en die biedt niet altijd de ruimte om je op structurele basis te committeren aan vrijwilligerswerk. Ook kan in de dagelijkse hectiek het besef dat er méér is op de achtergrond raken. Juist gedreven advocaten hebben behoefte om verder te kijken dan alleen werk. Amsterdam Cares voorziet in deze behoefte door flexibel vrijwilligerswerk aan te bieden. Door vrijwilligerswerk te doen op het moment dat het jou schikt, in de stad waarin je woont en werkt, kun je buiten de muren van je kantoor heel gemakkelijk iets bijdragen aan je directe omgeving. Helemaal van deze tijd, en het is leerzaam en geeft veel voldoening. Bovendien zijn het vaak erg gezellige momenten met collega’s. 

“In de dagelijkse hectiek kan het besef dat er méér is op de achtergrond raken”

Onlangs hebben we met 12 associates van A&O het schoolreisje van basisschool Mobiel uit Amsterdam Zuidoost begeleid naar Science Center NEMO.  Op deze basisschool zitten veel kinderen afkomstig uit een achterstandssituatie, wat voor de school verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Zo heeft deze school minder mogelijkheden om leuke uitjes te organiseren, doordat veel ouders de kinderbijdrage niet kunnen betalen. Kinderen missen daardoor buitenschoolse educatieve prikkels, zoals uitstapjes naar musea. 

Zowel voor de kinderen als voor de begeleiders van A&O was deze dag een leuke en leerzame ervaring. Ook met een klein gebaar kun je al veel teruggeven aan de maatschappij. Dit geldt ook  voor de andere activiteiten die we samen met Amsterdam Cares doen, of het nu gaat om de voedselbank Zuid waar wij jaarlijks voedsel en geld voor inzamelen (dit jaar onder meer met een tennis toernooi) of de activiteiten die we doen met kinderen, migranten of daklozen. 

Hoe kun je participeren?

Als je bij Allen & Overy werkt, kun je je opgeven voor de activiteiten die we samen met Amsterdam Cares organiseren. Verder kun je je (ook als niet A&O’er) via de website van Amsterdam Cares aanmelden voor uiteenlopende activiteiten. 

Zie: www.nederlandcares.nl/nl/amsterdam