search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram
4 mei

Student Seminar Projects & Real Estate

Inhouse

Bij Allen & Overy zijn we niet bang voor het onverwachte. We omarmen het. Onverwachte uitdagingen vragen om onverwachte oplossingen. Daar staan we voor en dat is wat ons drijft.

Student Seminar Projects & Real Estate
Offshore windenergie in Nederland is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Windenergie is de belangrijkste bron van duurzame elektriciteit en wordt ook steeds minder afhankelijk van subsidie. De windturbines zelf worden steeds groter en productiever.

Windpark Borssele III&IV (“Project Blauwwind”) is daar een goed voorbeeld van. Blauwwind zal naar capaciteit gemeten een van de grootste offshore windparken in Europa zijn. Met rond de 70 windturbines zal het park voldoende energie produceren om ruim 825.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. De bouw start in de zomer van 2018.

De bouw en exploitatie van zo’n windpark moet gefinancierd worden. Met welke partijen heb je allemaal te maken? Hoe zorg je ervoor dat de risico’s die de partijen lopen zoveel mogelijk zijn afgedekt? En hoe ga je bijvoorbeeld om met het feit dat dit windpark buiten de Nederlandse territoriale wateren ligt (en het Nederlandse goederenrecht dus niet van toepassing is)?

Op 4 mei gaan Werner Runge (partner), Nadir Khalil, Cees van Ginneken en Rose Fernando (alledrie associates) in op hoe zo’n project er (start-to-finish) uit ziet en wat de rol van de advocaat is.

Wil je er alles van weten?
Tijd en plaats: 10.00 – 12.00 uur, Apollolaan 15 in Amsterdam. Iedere praktijkgroep verzorgt een seminar en aansluitend is er lunch met het team. Een mooi moment om bij ons binnen te kijken en ons te leren kennen. Klik hier om je aan te melden.